کد خبر 315460
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵

رئیس کل بانک مرکزی گفت: مدعی نیستیم که آثاری از ربا در سیستم بانکی کشور وحود ندارد ولی دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌های اجرایی که صادر شده غیرربوی بوده و شبهه‌ای از ربا در آنها وجود ندارند.

به گزارش مشرق، ولی‌الله سیف پنجشنبه شب در حاشیه بازدید از ضریح مطهر حرمین عسکریین در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار خود با علما و مراجع تقلید اظهار کرد: در این دیدارها از رهنمودهای ایشان بهره‌مند شده و همچنین گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور و تورم خدمت مراجع تقلید ارائه شد.
 
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص نگرانی‌ها و نقطه نظرات مراجع تقلید به ویژه در خصوص مسئله دریافت دیرکرد در بانک‌ها گفت: مدعی نیستیم که آثاری از ربا در سیستم بانکی کشور وحود ندارد ولی دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌های اجرایی که صادر شده غیرربوی بوده و شبهه‌ای از ربا در آنها وجود ندارند.
 
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه مشکل در شیوه اجرا در بعضی از شعب بانکی است، تاکید کرد: این شیوه اجرا موجب می‌شود که شبهاتی پیدا شود و وظیفه داریم که جلوی چنین اقداماتی را بگیریم.


وی با اشاره به اینکه نسبت به حذف ربا از نظام بانکی از سوی بانک مرکزی جدیت لازم وجود دارد، گفت: البته این نکته باید مدنظر قرار گیرد که این مسئله فقط با عزم جدی و انجام وظیفه بانک مرکزی حل شدنی نیست؛ باید مشتریان نظام بانکی نیز عزم لازم را داشته باشند که ربا وارد کسب و کار ایشان نشود.

 
وی با اشاره به اینکه تحقق بانکداری بدون ربا بخشی از وظیفه بانک مرکزی است، یادآور شد: نباید فقط به ایجاد بانکداری بدون ربا قانع باشیم بلکه باید هدفگذاری ما تحقق کامل بانکداری اسلامی باشد.
 
سیف همچنین در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص اینکه با وجود فتوای مراجع تقلید درباره حرام بودن جریمه دیرکرد ولی همچنان این رویه از سیستم بانکی حذف نمی‌شود، گفت: در خصوص پرداخت تسهیلات ما بر مبنای ضوابط تصویب شده شورای نگهبان وجه التزام داریم.
 
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه وجه التزام در خصوص مشتریانی است که توانایی پرداخت اقساط را دارند اما عامدانه از این کار خودداری می‌کنند، تصریح کرد: البته افراد نیازمندی هستند که در پرداخت با مشکل روبه‌رو بوده و جریمه دیرکرد شامل حال آنها نیز می‌شود و باید بین این دو تفکیک ایجاد کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه با کنترل تورم و ایجاد ثبات زمینه برای تحقق بانکداری اسلامی مهیا می‌شود، گفت: امیدواریم که شرایط به گونه‌ای باشد که مردم بتوانند تفاوت بانکداری اسلامی و ربوی را درک کنند.
 
سیف با اشاره به اینکه بدهی کلان بدهکاران بانکی 84 هزار میلیارد است، گفت:‌ بانک‌ها با دریافت این منابع و ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان می‌توانند در مسیر تقویت تولید حرکت کنند.
 
وی با اشاره به اینکه این منابع تاثیر تورمی بر جامعه ندارد، یادآور شد:‌ با افزایش مطالبات قدرت نظام بانکی در خصوص اعطای تسهیلات بیشتر شده و امیدواریم که در این بخش با حمایت قوه قضائیه نتایج مطلوبی را شاهد باشیم.
 
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه درصد مطالبات غیرجاری بانکی کشور بیش از 14 درصد است، گفت: این در حالی است که در این بخش 3 درصد رقم طبیعی است.
 
وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص همکاری نکردن بانک‌ها با برای پرداخت وام ازدواج گفت: در بخش وام ازدواج تسهیلات از محل منابع قرض‌الحسنه ارائه می‌شود و وقتی که منابع قرض‌الحسنه به میزان کافی وجود نداشته باشد در این بخش با مشکل روبه‌رو می‌شویم. البته به دنبال این هستیم که با ایجاد جاذبه‌های بیشتر منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها را تقویت کنیم.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    چه جوک جالبی
  • سید محسن ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    ایشان درست گفته اند شبهه ربا وجود ندارد بلکه خود ربا هست . وقتی وام میگیری و برای بازپرداخت بالای 25درصد سود باید بدهی و وقتی پول در سپرده می گذاری و سود 20در صد بشما میدهند چه نام دارد.
  • مهدی ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    یعنی این سودی و دیرکردی که بانکها میگیرن ربا نیست؟ پس حتما خمس و زکاته!
  • ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    عالم و ادم همه میگن ربا در بانکداری ما وجود داره
  • ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    عجب
  • سورنا ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    ایت الله نوری همدانی دیروز بود یا دوروزپیش به رئیس بانک مرکزی گف کارهاتون ربا است ودیرکرد وام حرام است.
  • ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    تو این یه مورد ما از کشورهای خارجی تقلید نمی کنیم
  • باقری ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    فقط در میزان سود دریافتی و پرداختی از بانکهای خارجی و کشورهای پیشرفته و متمدن خارج پیروی نمی کنیم
  • ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    ببخشین دا !!! ایشان اجازه صدور فتوا را از کدام مدرسه دینی دریافت کرده اند.
  • ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    بانک مرکزی اروپا چند روز قبل اعلام کرد برای سرعت بخشیدن به روند و رونق تولید نرخ بهره رو از ۰.۲۵ به ۰.۱۵ درصد در کل اتحادیه اروپا کاهش میده!!! حالا در ایران نرخ بهره از ۲۰ درصد به بالای ۲۹ درصد در حال افزایشه واقعا که
  • ناشناس ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    آقای جوادی آملی بودن گفتن
  • mohtaj ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    راست میگه کار از شبهه گذشته و به یقین رسیده!!!!
  • ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    وقتی تورم بالاست جریمه دیرکرد منطقی بنظر میرسد.
  • ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    اونچاش جالبه که فرمودن:"امیدواریم که شرایط به گونه‌ای باشد که مردم بتوانند تفاوت بانکداری اسلامی و ربوی را درک کنند." یعنی این که اجرا میشه بانکداری اسلامیه ولی کسی حالیش نیست
  • ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    اکثر مراجع بارها و بارها گفته‌اند
  • ناشناس ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    0 0
    کو گوش شنوا؟
  • محسن ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۷
    0 0
    والا از وام ازدواج که قرض الحسنه هم هست سود میگیرن 3میلیون وام میدن همون اول 200 هزار تومن برداشت میکنن از رئیس شعبه مربوطه دلیلش رو سوال کردم فکر کنم گفت کارمزد خودمونه یه همچین چیزی گفت آخرش همون 200 هزار تومانی رو هم که نگرفتیمو باید پرداخت کنیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس